En investering i sit sind: Psykolog

Ens sind og psykiske velvære er noget af det mest vigtige for at  vi kan fungere som mennesker. Vi kan alle komme ud i situationer, hvor man kan føle sig nedtrykt, eller man kan komme til at stå i en livskrise, hvor man bliver slået helt ud af kurs. Hvis sådanne ting sker, kan det være en rigtig god idé at tale med en professionel, om hvad man går igennem – og en psykolog vil være en god professionel at tale med om det.

Hvis du har det psykisk dårligt. Det kan være at du har det psykisk dårligt på grund af angst, depression, stress eller har været ude for en ulykke, tab af nær familie eller sygdom, der har betydet og forårsaget en forringet livskvalitet, kan du få brug for professionel psykolog hjælp til at komme videre i dit liv, og få bearbejdet nogle af de traumer, som du måtte kæmpe med. Du kan også få hjælp til at lære, hvordan du kan leve bedst muligt med dine begrænsninger, hvis du lider af en psykisk lidelse, eller andre lidelser som kan være hæmmende for dig i dit daglige liv. 

Psykologbehandling består som oftes af en eller flere samtaler, hvor du sammen med psykologen undersøger dit problem og eventuelt baggrunden for det. Ved sådan en samtale vil man typisk tale om, hvad det er for en problemstilling man står overfor, og hvad der eventuelt kan være årsagen. Det kan også være dele eller hele din livshistorie bliver gennemgået, for at se om der ligger nogle ubearbejdet traumer tilbage, som man har brug for at få bearbejdet for at kunne komme videre med sit liv, og forøge sin livskvalitet igen. Gennem samtalerne vil du få større selvforståelse og flere perspektiver på dit liv, som du måske ikke selv havde tænkt over. Dette kan give dig en større mulighed for at løse dit problem på en tilfredsstillende måde, så du kan få dit gamle jeg til bage. Du kan også lære nogle teknikker, der gør dig bedre i stand til at tackle situationen fremover, og det kan altså være en form for en masse værktøjer, som du kan bruge fremdadrettet i dit liv. 

Psykologer hjælper gennem rådgivning, vejledning, samtaleterapi eller giver hjælp til at lære nogle strategier, som du kan bruge fremover, og korsaa.dk er et rigtig godt sted at starte, hvis du ønsker at tale med en professionel psykolog, som kan hjælpe dig godt videre fremover.

Læs også Brug for at tage til psykolog? hos cafehusrum.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *