Har du gjort haven klar til sommer?

Er din have klar til sommeren?

ENDELIG har de lune temperaturer indfundet sig og kalenderen siger sommer. Det er vist noget, vi alle har ventet på med stor tålmodighed og længsel. Når sommer og forårsvejret har indfundet sig, betyder det også at havearbejdet atter kalder. 

Nu vokser græsset igen og lige så gør hækken. Selvom haven trænger til kærligt arbejde og fast forplejning, betyder det også, at haven nu for alvor er sjov at bruge. For hvem elsker ikke at spendere de varme sommerdage på et tæppe i græsset, så man kan slikke sol? Eller nyde en god bog på terrassen – i skyggen for solens varme stråler. Eller en dejlig sensommeraften i gode venners selskab, med grillmad på menu og kold rosé i glassene. Haven er det allerbedste – og i særdeleshed i sommerhalvåret. 

Derfor er det det også væsentligt at spørge, om din have er klar til sommeren? Vi ønsker jo alle en præsentabel og flot have, når både de høje temperaturer og gæsterne melder deres ankomst. Mangler du inspiration til at gøre din have klar til sommeren, har jeg her et godt forslag til dig!

Hvorfor vælge højbede?

Langt de fleste kender til højebede. Dog er det da også væsentligt at spørge, hvorfor man skal vælge netop denne løsning. Og netop dette vil jeg forsøge at komme med gode argumenter for i denne korte artikel. 

højbede er en nem, overskuelig og ikke mindst pæn måde at anlægge sin have på. Disse alsidige bede er nemme at passe, og du har endda muligheden for at dyrke alt lige fra grønsager, krydderurter og sommerblomster. Nogle siger endda at sæsonen for grønsager og urter forlænges, hvis de dyrkes i et højbed. Derudover er det også en langt mere skånsom position, du arbejder i, når du lurer og passer dine bede. For vi siger nemlig nej tak til dårlig ryg! 

Fordele ved højbede:

Ja, de er så nævnt utroligt nemme at have med at gøre. Derudover behøver du blot at tilføre dem en smule nyt jord engang i løbet af foråret. Det skyldes, at jorden har tendens til at synke en anelse, som året går. En af de helt store fordele, hvis du spørger mig, er desuden at bedet har særligt gode betingelser for dyrkning. Personligt er jeg både glad for urter, grønsager og sommerblomster – og jeg synes altså, at der er noget helt særligt forbundet med at have egne kartofler i aftensmaden og egne blomster på bordet!

 

Læs også Få en flot og perfekt have klar til sommeren hos l-s-k.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *