Derfor skal du droppe fødselsdagsgaverne

I vore dages samfund, hvor brug og smid væk-mentaliteten er meget fremherskende, bliver der produceret helt utrolig mange ting, som vi i virkeligheden ikke har brug for.

Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, at al vores forbrug – udover at koste meget tid og penge – absolut ikke er gavnligt for vores bestræbelser på at redde vores fælles hjem, aka jordkloden.

Det er hyggeligt og dejligt at give og modtage gaver, men samtidig er der ingen tvivl om, at den traditionelle møde at give fødselsdagsgaver ikke er gavnligt for planeten. Heldigvis er der nogle tips, du kan bruge, hvis du gerne vil gøre dine gaveindkøb lidt mere bæredygtige.

 

Drop at give hinanden fødselsdagsgaver

Det første tip er nok lidt kontroversielt, og der er sikkert mange, der vil ryste på hovedet ved tanken om helt at droppe at giver gaver, når man har fødselsdag.

Men hvis du gerne vil skåne planeten mest muligt, er der ingen tvivl: Det mest bæredygtige valg er helt at lade være med at give hinanden gaver, for på den måde udleder I slet ikke et eneste gram CO2.

Selvom mange, indtil videre, måske vil være tilbageholdende ved idéen om ikke at udveksle fødselsdagsgaver, er der dog stadig håb endnu:

Der er trods alt en vis sandsynlighed for, at den person, du er inviteret til fødselsdagsfest hos, også har tilsluttet sig den grønne bølge. Og i så fald kan det jo faktisk være, at han eller hun vil være glad for en indbyrdes aftale om, at I dropper at give hinanden gaver.

Det kan også være, at fødselaren tilhører det segment, der simpelthen allerede har ALT hvad han, hun eller hen har brug for. I sådan et tilfælde kan det nærmest føles stressende at skulle finde på en alenlang ønskeliste. I sådan et tilfælde kan tilbuddet om, at I begge dropper at give hinanden fødselsdagsgaver, måske synes dejligt befriende for ham eller hende.

 

Giv brugte gaver

Synes du, det er ligger lidt for langt ud over normen og normalen helt at droppe fødselsdagsgaver? Så er der heldigvis også forskellige muligheder for at give mere bæredygtige gaver, uden at du behøver at droppe gavegivningen helt.

Her får du et af tricksene: Du kan nemlig købe dine gaver brugt.

En brugt gave er et bæredygtigt alternativ til at købe en tilsvarende gave fra ny. Produktet er nemlig allerede produceret, så på den måde bliver der ikke brugt nye ressourcer og udledt ny CO2, da produktet allerede var produceret i forvejen.

En anden fordel er, at du faktisk kan få endnu mere kvalitet for penge, når du køber et brugt produkt. Det kan du, fordi varen ganske enkelt koster mindre, og derfor har du råd til at købe et bedre produkt. 

Der er mange forskellige muligheder for at købe brugt og give til gave. Hvis du er på udkig efter baby- og børneudstyr, er Reshopper en god mulighed. Hvis du gerne vil give tøj, kan du tage et kig på Trendsales. Du kan også for eksempel give Brugte ure eller finde bøger og smukke vaser i et antikvariat.

 

God jagt 🙂

One thought on “Derfor skal du droppe fødselsdagsgaverne

  1. Struergaarlive.dk – Kære, I kommer ikke med så mange artikler for tiden? På forhånd tak, Ellen

  2. Hawdy – Struergaarlive.dk Jeg har faktisk selv skrevet omkring dette på min egen blog ;-P
    Pft.. Mathilde

  3. Hej Fed titel: “Derfor skal du droppe fødselsdagsgaverne” 😀 Sjov til side så var det en fin omgang læsning 😀
    Gry

  4. Struergaarlive.dk – Heja, Nu læste jeg lige “Derfor skal du droppe fødselsdagsgaverne” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. 😀 Venligste hilsner, Emil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *