2 møbler til huset, du kan bygge af træpaller

De fleste af os har efterhånden set diverse smarte gør det selv-projekter, der er bygget ud af træpaller. Træpaller er nemlige langt mere end blort et underlag til at lægge varer og materialer på. Med lidt kreativitet og lidt snilde kan du lave nogle helt fantastiske møbler ud af træpaller. Det er både nemt, billigt og så giver det et super flot og rustikt look og skaber nyt liv i haven.

Husk at bruge eu-paller, så du ikke får dårligt eller forurenet træ med hjem i din have. 

Her har vi samlet nogle forskellige idéer til, hvad du kan bygge ud af dine træpaller.

 

Gør træpallerne klar

Inden du går igang med at bygge senge, stole, reoler eller noget helt fjerde ud af dine træpaller, er det vigtigt at give pallerne den rigtige behandling, så de kan holde til livet i haven i lang tid fremadrettet.

Det er vigtigt, at du behandler pallerne med træbeskyttelse, så de er beskyttet godt mod det danske vejr og vind. Du kan for eksempel finde en billig træbeskyttelse på internettet, eller gå ind i din lokale butik og spørge sælgeren til råds.

Herefter skal du skrubbe pallen med grundsrens eller sæbespåner/brun sæbe. Skyl efter, til sæben er væk, og lad så pallen tørre godt igennem. Sa sliber du med sandpapir, og børster slibestøvet bort. Endelig kan pallen behandles med olie, bejdses eller – hvis den skal males – med en grunder. Når pallen er tørret godt igennem, kan du eventuelt male den i en flot farve.

Og så er du klar til at bygge!

 

En sofa af paller

Sofaer er dyre, men med paller kan du bygge en både flot og billig sofa, oven i købet lige i den stil, der passer til jeres smag. Især er der rigtig gode muligheder i pallerne, hvis du gerne vil have en stor sofa, hvor man rigtig kan flyde. Som en ekstra bonus bliver sofaen så bred, at du også kan bruge den som seng, hvis du har venner og familie på besøg, som har brug for at overnatte. 

Ønsker du en smallere sofa, kan du selvfølgelig bare save den til, så den passer til din smag. Det gælder også i længden – sav til, så størrelsen er, som du vil have det.

Du bygger sofaen ved at placere to lag paller oven på hinanden, så det svarer nogenlunde til en normal sofahøjde.

Madrassen er vigtig for siddekomforten, så gå efter en af de lidt tykkere madrasser. Hvis sofaen skal være ekstra lang, kan du placere to madrasser i forlængelse af hinanden.

Find det slags tekstil, du vil beklæde madrasserne med. Den letteste måde at betrække madrassen er ved at bruge en hæftepistol. Du kan bruge det samme slags tekstil til de puder, du placerer som rygstøtte i sofaen. 

 

Prinsesseseng af paller

Har du en lille prinsesse i familien, kan træpaller blive til en rigtig fin seng. Du skal bare bygge et fundament af paller, og lægge en boksmadras oven på  (sørg for, at fundamentet har præcis samme størrelse som madrassen eller at det er større end madrassen).

Mellemrummene i pallerne kan bruges til at opbevare legetøj, sko, bøger eller hvad I nu har behov for. Smart og let!

 

One thought on “2 møbler til huset, du kan bygge af træpaller

  1. Hejsa Fed titel: “2 møbler til huset, du kan bygge af træpaller” 😀 Sjov til side så var det en fin omgang læsning
    Storm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *